IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Nyugati test, keleti lélek PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 15
GyengeJó 
Keleti filozófia
Írta: Mireiderné Kolláth Borbála   
2008-04-28 08:36

Tai ChiSzervezetünk egy csoda, amely mind a mai napig óriási meglepetéseket okoz a tudományos világnak azzal, hogy mily összetett, milyen finomra hangolt és mennyire tökéletesen működik, ha ereje teljében van. A keleti emberek alázattal fordulnak efelé a természetes intelligencia felé, bíznak testük bölcsességében és igyekeznek megadni neki azt, ami az egészséges működéséhez szükséges.

 

VízesésA hosszútávú egészség záloga a rendszeres tisztítás és a folyamatos táplálás. Ebben a folyamatban a mi felelősségünk az, hogy nem feledkezünk meg erről a két fontos dologról, vagyis tudatosan segítséget nyújtunk a testünknek nap, mint nap. Aztán a többit már elvégzi ő maga. A 21. század környezeti ártalmai közepette az már nem kérdés, hogy be kell segíteni a kiválasztó szerveinknek a méregtelenítésben. Azt kell csak eldöntenünk, hogy mivel, milyen módszerrel tesszük meg ezt.

Jiaogulan teaházA különféle salaktalanító teákhoz és kapszulákhoz képest egy méregtelenítő talptapasz abban különbözik, hogy kívülről hat. Ebben az a legjobb, hogy semmilyen anyagot nem viszünk be a testünkbe, tehát nincs ami nem várt mellékhatást okozhatna. A tapasz egyszerűen a szervezet intelligenciáját és természetes működési folyamatait hasznosítva dolgozik. Amikor alszunk testünk tisztító, regeneráló folyamatokat végez. A felgyülemlett szennyeződéseket igyekszik eltávolítani a főbb szervekből és az egész testből. Erre felhasználja belső energiacsatornáit is (meridiánok).

Ezeknek a csatornáknak a végződései javarészt a talpunkon találhatóak. Amikor Japántapasszal a talpunkon térünk nyugovóra, nagy segítséget nyújtunk a szervezetünknek abban, hogy az összegyűlt szennyező anyagokat a tapasznak átadva tisztábban, harmonikusabban működhessen tovább. Ezt reggelre a frissesség üdítő érzésével hálálja meg. Ezáltal friss energiát biztosíthatunk magunknak a mindennapi kihívásokhoz.

A keleti emberek gondolkodásmódját követve következő lépésként érdemes eldöntenünk, hogy mivel fogjuk megtartani, megóvni azt az energiát és azt a regenerációt, amit a testünk létrehozott. A pozitív gondolkodás, egészséges ételek és italok, a rendszeres testmozgás, vagyis a test és a lélek egyensúlyba hozatala ebben kulcskérdés. Olyan táplálékokra van tehát szükségünk, mint például az Élet Gyöngye amelyek valóban kielégítik szervezetünk igényeit. Hatékony építőkockaként támogatják működését, megerősítik és megvédik az egészség bástyájaként.

Jiaogulan tea ültetvényA Jiaogulan cserjével eddig leginkább csak az Ázsiában élő emberek találkozhattak, mert felénk nem terem ez a növény. Úgy a kutatóink is csak most kezdik felfedezni áldásos hatásait. Kínában „halhatatlanság növénynek" nevezik, többszáz éves tapasztalatokkal rendelkeznek a növény egészségmegőrző hatásairól. A cserje leveleiből kellemes ízű tea készíthető, mely antioxidáns és adaptogén hatásával segít a szervezetünknek a romboló hatásokkal szembeni védekezésben és az egyensúlyba kerülésben.

Ezen életmóddal, könnyebben felvehetjük a harcot korunk rettegett népbetegségeivel szemben. Pozitív, egészségtudatos gondolkodással, a szervezetünk rendszeres tisztításával és folyamatos táplálásával kiváló esélyeink vannak a hosszú, egészséges, harmonikus és boldog életre.


 
 

 Egészség Derűje Social Bookmark gombokHozzászólások
sok-sok kérdés Borbálához!
Írta : Kun-Tatár Julianna dátum: 2008-05-18 23:35:49
Kedves Borbála! 
 
Szeretném felvenni Veled a kapcsolatot,kérlek,a fenti freemail-os címen. Szeretnék,néhány kérdés feltenni,ami igen érdekel engem. 
 
Várom,megtisztelő jelentkezésedet. Üdvözöl: cseresznyevirág
várom a kérdéseket
Írta : Mireiderné Kolláth Borbála dátum: 2010-04-09 08:01:59
Kedves cseresznyevirág! 
 
Köszönöm az érdeklődést, jelentkezni fogok nálad emilben. :)  
 
Üdv: Borbála
Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek