IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Milyen a jó smink? PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 10
GyengeJó 
Írta: Farkasné Lajter Enikő   
2008-11-16 21:59

ImageVan-e általános recept, hiszen sokfélék vagyunk bőrünk árnyalatát, vonásainkat, stílusunkat tekintve? Kell-e egyáltalán sminkelnünk? Milyen készítményeket használjunk?

 

 

ImageElső fontos szabály: ami árt belülről, az árt kívülről is! Kerüljük az olyan készítményeket, amelyekben mesterséges tartósítószerek vannak és egyéb fémvegyületek! Bőrünk felszívja a krémeket, és belső bajokat is okozhatnak a nem megfelelő készítmények. A kozmetikusok például óva intenek a szőrtelenítő készítmények használatától. Olyan összetevőket tartalmaznak ugyanis, amelyek nem, vagy csak nagyon hosszú idő után ürülnek ki a szervezetből, komoly bajok melegágyát képezve.

Válasszunk tehát természetes összetevőket tartalmazó készítményeket! Több olyan dekorkozmetikum is van már a piacon, amelyekben a színanyagokat is virágszirmokból vonták ki. Így a smink ápol is, nem csak „eltakar”.

ImageMásodik szabály: ne tévesszük össze a nappali sminket az alkalmival! A nappali smink nem erőteljes, csupán kendőzi a kicsit előnytelen részleteket, és kiemeli az erősségeinket. Ha nagyon „rajzolt”, még öregíthet is! Ez pedig a húszas éveinket elhagyva már nem biztos, hogy előnyös.

 

 

ImageHarmadik szabály: használjunk alapozót! A megfelelő készítmények megóvják bőrünket a káros környezeti hatásoktól, de ügyeljünk arra, hogy esténként távolítsuk el rendesen! Inkább krémesebb állagú, ne folyékony alapozót használjuk, a 2 in 1 készítményeket pedig felejtsük el! Ezek ugyanis a pórusokba hatolva eltömíthetik azokat, megalapozva a későbbi bőrhibákat. Időnként bőrradírozzunk és használjunk arcmaszkot, hogy felfrissítsük a bőrünket az elhalt hámsejtek letakarításával!

ImageNegyedik szabály: ne a ruhánkhoz sminkeljünk! Nem biztos, hogy előnyünkre válik, ha zöld pulcsinkhoz nagy zöld szemeket festünk, inkább egy nagy zöld pacát fognak látni a szemlélők stílusos nő helyett. A színekkel kapcsolatban a tanácsom az – legyen szó sminkről vagy öltözködésről -, hogy  állapítsuk meg: hideg vagy meleg típusba tartozunk-e! Ha ez megvan, bátrabban keverhetjük a különböző árnyalatokat.

A színek kiválasztásáról és a 4 alaptípusról majd legközelebb ejtek szót.

 Egészség Derűje Social Bookmark gombokHozzászólások
Egy varázslatos estéért
Írta : Fekete Hajnalka dátum: 2009-11-02 10:31:51
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a cikkre mert az elmúlt napokban nagyon tanácstalan voltam :? milyen sminket csinálhatnék magamnak, mivel a párommal vacsorázni megyünk és szép sminket szerettem volna feltenni.  
 
Most már nagyon magabiztosan állhatok neki hogy jó sminket tegyek fel.
Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző   Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek