IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Kundalíni Jóga: A Tudatosság Jógája PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 4
GyengeJó 
Írta: Sarb Jot Kaur Khalsa   
2008-09-03 23:18

ImageTudatszintek – A tudatos alkotó élet

Sarb Jot Kaur Khalsa és Hari Dev Singh Khalsa ismét Magyarországon


A Kundalíni Jóga mint alkalmazott tudomány:
Ezen a hétvégén a jógikus bölcsesség tanításait és tudását ötvözzük a Yogi Bhajan® által tanított Kundalíni Jóga átformáló erejű energikus gyakorlatiaval. Nem újdonság az, amit tanítunk; ezt a hétvégét inkább arra szánjuk, hogy emlékezhessünk: felidézhessük szellemi eredetünket és hogy belső bölcsességünkhöz közelebb férkőzhessünk.

 

Image„Az ősi Indiában a guruk asramjai mentális-szellemi műhelyek voltak. A gyakorlók elméjét arra tanították és formálták, hogy minden lehetséges körülmény közepette is tiszták és erősek maradhassanak, és hogy cselekedeteik is becsületesek és igazságosak lehessenek. Ha a szellemi vezetők az Énben való hitet tanítanák és felhagynának a személyiségben való hit tanításával, ez a világ a mennyek országa lehetne ma már. Evilági létezésed alatt az elme végtelensége a rendelkezésedre áll. Ennek megjelenítéséhez vezetettségre és gyakorlati tapasztalatok megszerzésére van szükséged."
Yogi Bhajan

ImageA Kundalíni Jóga gyakorlatai
erőteljesen tisztító, frissítő hatásúak, képességeink felszabadítását nagyban elősegítik és belső energiánk pozitív és konstruktív irányzottságát segítik elő. Ha az elménk egyensúlyban nyugszik, megnyílunk a belső és külső tudás befogadására; és minél közelebb állunk belső Igazságunkhoz, annál egyszerűbb, autentikusabb és átformálóbb erejű az élet tapasztalásunk.

Közös teremtői vagyunk mindannak,
amit a tapasztalatainkként élünk meg. Lehetünk az élet realitásának tudatában, vagy tudattalanságában. Maradhatunk tudatosság nélküli teremtők is, rossz szokásaink, berögződéseink és válaszreakcióink romboló pókhálójában vergődve. Vagy alkothatunk látható és tapintható tudatos realitást és pozitív személyes élményeket magunk köré. Lépésről lépésre felszabadíthatjuk magunkat automatikus reakcióink béklyójából. Átformálhatjuk érzelmi, érzéki és impulzív természetünket olyan energiává, mely saját ellenőrzésünk alatt áll; tudatosan tartalékolhatjuk vagy éppen kiengedhetjük azt olyan irányba, melynek helyességéről meggyőződtünk, hogy így a helyes használat érzésével áthatva minket azzá válhasson, amire termetve lett.

ImageA Kundalíni Jóga
olyan technológia, mely ebben a folyamatban segít számunkra: az ún. „semleges elme állapotának" kifejlesztése felmérhetetlen eszköz arra, hogy visszatalálhassunk saját magunk kozmikusságához. A gyakorlás átformáló ereje segít felismerni annak igazságát, hogy a bennünk rejlő teremtő erő saját világunkban ill. az univerzumban elfoglalt helyünkön a tökéletességre törekszik és tökéletességet alkot. „Semmivel sem több erőfeszítés egy a tökéletességtől áthatott gondolatot vagy képet gondolatilag megalkotni, mint egyet a tökéletlenségről."

Amikor a belső valóságunkat tesszük kontemplációnk tárgyává, az végtelen szinteket nyit meg bennünk. A valóság gazdagsága ilyenkor pőre valójában áll az előtt, aki bátran és eltökélten, a kétkedő elme emberi gyengeségét hátrahagyva mássza meg az ide vezető utat. A Kundalíni Jóga ahhoz segít hozzá minket, hogy átérezhessük a fény, az energia, a bölcsesség és a lényegiség saját magunkban és a világban való megtestesülésének misztikus valóságát. Ez a tudásanyag egyetemes örökségünk, mely különösen ennek a kornak szól, amikor is a jóga ismét kultúrává válik és a kultúra pedig jógává.

Sarb Jot Kaur Khalsa
www.kundaliniyoga.pl

 

2008. szept. 12. péntek 18:30 - 20:30 ingyenes gyakorlás és előadás

2008. szept. 13 – 14. szombat és vasárnap 10:00 - 13:00, szünet, majd 15:00 - 17:00

A három nap költsége 70 Euro (16.500.- Ft.)

Helyszín:

Mandala Yoga Studio
www.mandalayoga.hu

Budapest, VII. Nefelejcs u. 58

Érdeklődés és jelentkezés telefonon: 06 30 370 1383 (Andrea)

E-mailen:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. (Gáborjáni Réka, Aradhana Kaur)

 Egészség Derűje Social Bookmark gombok

Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző   Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek