IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 6
GyengeJó 
Írta: Telkes József dr.   
2008-05-15 13:48

ImageNagyon kevés a hiteles, első kézből származó betegtapasztalat a neten, pedig ezek nagyon értékesek azoknak, akik választ keresnek a neten, ha szembekerülnek valamilyen betegséggel.

 

 

Pontosabban alig van, legalábbis magyar nyelven. A személyes élettapasztalatokról beszélek, honlapunk szempontjából pedig a személyes, egészséggel/betegséggel kapcsolatos tapasztalatokról.

Nézzünk egy példát! Ha beírom a keresőbe, hogy „vastagbélrák�?, nézd meg, mi jön ki az első 10-20 találatként! Többségük hír, tudományos hír, vagy jótanácsok, rendszerint orvosoktól vagy tudományos híranyagra támaszkodva. Viszonylag kevés reklámcikk. Az első személyes tapasztalat a 33. találatra jelenik meg, egy gyógyult beteg rövid beszámolóját olvashatjuk. Az első 100 találat között nincs több.

ImageAz internetes fórumokon hasonló a helyzet, közvetlen beszámolóval alig találkozni, a leggyakrabban hozzátartozók kérnek tanácsot, és – ritkán – kapnak is tanácsot más érintettek rokonaitól. A legértékesebb lelet, hogy létezik egy egyesület, ahol találhatnak a betegek sorstársakat, és talán használható tapasztalatokat is. Ami végképp megdöbbentő: a blogokon (internetes naplókon) sincs semmilyen érdemleges tapasztalat.

Még 4 betegségre néztem meg, mi van a magyar nyelvű interneten, az eredmény hasonló. Sok mindent megtudhatunk a betegség okairól, kezeléséről, a szűrővizsgálatokról – csak hiteles betegtapasztalatokat nem találunk. Évekkel ezelőtt létezett egy gyógyulási történeteket gyűjtő oldal, nemrég a Webbeteg.hu tett kísérletet betegbeszámolók gyűjtésére, e sorok írásakor két bejegyzés található a rovatban.

A tapasztalatoknak pedig komoly ereje van, hiszen egy súlyos betegség nem csak egy önmagában létező testi bajt és megoldandó egészségügyi problémát jelent, hanem egy lelkileg, és a mai viszonyok között általában pénzügyileg is megterhelő élethelyzetet. Azt például régóta tudjuk, hogy a betegségek nagy részének lelki okai – pontosabban érzelmi vetülete – is van, és ezekkel a hagyományos orvoslás egyáltalán nem foglalkozik. A tapasztalatok egy részét ráadásul még elméletileg sem lehet beszerezni az orvosoktól – hogy csak egy példát mondjak, „fogyasztóvédelmi jellegű tapasztalatokat�? értelemszerűen nem lehet beszerezni tőlük intézményekről, terápiás megoldásokról, vagy a személyzet értékeléséről. Ki más tudna segíteni többet, mint aki már sikeresen túlkerült egy adott helyzeten és maga is átélte azt, amiről beszél?


Egészség Derűje Social Bookmark gombokHozzászólások
"betegségem története"
Írta : Kun-Tatár Julianna dátum: 2008-05-18 23:25:54
Szervusz Józsi! 
 
Amit írtál,az való igazság. Ha,megnézel több orvosi cikket,meghatározást,javaslatott,sok olyant lehet olvasni,hogy a legutobbi orvosi tanácskozáson a következő megállapítás került napvilágra,felfedezésre,stb. Nagyon sok helyen a természetet,a természetes dolgokat tagadják,mivel az orvosipar,a gyógyszeripar,rájött,hogy mennyi kincs van a lábunk elött. A felfedezés eredménye,tagani,hogy mennyi hasznuk van. Majd,mi,felhasználjuk,mivel ha az emberek ezt jónak találják,akkor,majd mi elvisszük a hasznot. Nagyon sok olyan termék,eszköz van már itt az országban,amiről sok orvos nem is tud,ha nem ismeri,akkor természetesen,tiltja! A másik fele,pedig: ismeri,de nem javasolja a betegeknek,mert akkor véletlenül meggyógyulnak és nem jönnek vissza. Ennek,pedig mindenki tudja mi a következménye! Akkor,most itt a lehetőség. Nem lehetne-e,it és most nyítni egy oldalt,ahol mindenki elmondhatná a tapasztalatát," megmenekülésének" történetét! Valóban,nagyon jók a szövetségek,de oda nem mindenki jut el,nem mindenki jár. Azonban,sok olyan ember van,mint én is rengeteg oldalt olvasok,és sok olyan helyen ott vagyok ahol csak minél több ismeretet lehet szerezni és azt felhasználni. Kérlek,gonolkozz ezen el,mert ez az a hely,ahol igen is meg lehetne oldani ezt a problémát. Ha,netalántán,már késöbb döngetné a falakat a sok tapasztalat,akkor,lehetne egy megadott címen nyítni egy új rovatot,oldalt. Szerintem,akik itt vagyunk,már rendelkezünk sok olyan tapasztalattal,amit ha átadunk,akkor,mások tanulnak belőle,vagy esetleg megismerhetnek sok olyan dolgot,amivel segíteni tudnánk egymásnak. További szép estét kívánok. Üdvözöl: cseresznyevirág
A körmöm is csoda?
Írta : Tátrai Mária dátum: 2008-05-28 21:55:14
Becsiptem a jobb kezemen a középső ujjamat, nagyon csúnyán, azt gondoltam leesik a körmöm, de nem történt semmi csak egy véraláfutás lett a körömágynál. Nhány hónap múlva a körmöm nagyon csúnyán kezdett nőni, egy mély barázda lett a közepén, amire mondták, mindig így marad, mert erősen sérült. Újabb hetek, gyulladás hatalmas búb az ujjamon a körömágy fölött, benne valami kocsonyás folyadék, és állanó, égető fájdalom. Tettem rá japántapaszt, sokáig, talán egy hétig reggel, este (elég nehéz volt, mert negyedelni kellett, újra összeragasztani, hogy ne peregjen ki a por). Kifakadt, lelohadt. Újabb hetek, újabb gyulladás, újabb tapasz. Nem fakadt ki csak lelohadt. Két hét múlva elkezdett úgy nőni a körmöm, mint régen. Már félig lenőtt szépen. Még egy tyúkszemszerű valami van a gyulladás helyén, majd meglátom mi lesz, mert most nem kezelem, várom a fejleményeket.
Fűben-fában van az orvosság
Írta : Dr.Gebauer Béláné dátum: 2008-05-30 14:15:54
Végre,valamilyen normális ötlet! 
Hihetetlenül sok beteg ember van,nem is gondolnánk,hogy mennyi. 
Mindenki,amikor szembesül a derült égből a villámcsapással, nem tudja,hogy hova forduljon.Persze elmegy orvoshoz,de az sem biztos,hogy jóhelyen kopogtat.Mellesleg várólistára teszik sok helyen az ismert okok miatt. 
Mi következik? A kétségbeesés. 
Súlyosabb betegségeknél papot,közjegyzőt /végrendelet miatt/keresnek.Egyszóval feladják. 
Ilyenkor kell,kellene a segítség.A lelket tartani a betegben,fényt gyújtani a sötét alagút végén,hogy van remény,meg lehet gyógyulni.Ehez kellene a hiteles segítség.Hiszen könnyebben fogadunk el azoktól mindent,akik már végigcsinálták,mint a kétségbeesett szeretteinktől. 
Tudjuk,hogy fűben-fában van az orvosság,csak azt nem tudjuk,hol lehet megtudni,hogy nekünk mire van szükségünk és hol szerezhetjük be,lehetőleg ne méreg drágán.Ha szerencsénk van egy barát segít,ha nem.....??? 
Ezért támogatom az egymást segítőket. 
Már csak a leghatékonyabb formát kell kitalálni. /Nem mindenki számítógép guru/
Ez is egy tapasztalat.
Írta : Pálmai Ágnes dátum: 2008-07-17 07:53:18
Számomra az hogy a betegségnek lelki okai vannak világos lett. Egy nem várt baleset történt velem, egyértelműen nem én voltam a hibás, de én szenvedtem tőle, egészségileg is. Az Acustat tapasztalatomat már leírtam ami segített javítani az állapotomon. Azonban Sok igazságtalanság ért ezek után, sajnos lelkileg nagyon megviselt. Először szívfájdalmaim lettek, ami miatt elmentem az orvoshoz. Semmit nem találtak, utána teljes kivizsgálásra küldtek. Egy érdekes beszélgetésem volt egy röntgenorvossal. Miután a leletem itt is jó volt, megkérdeztem hogy mit gondol mi lehet a bajom, mert úgy érzem hogy a betegség bármikor bekövetkezhet ha nem kezelik, hiszen vannak tünetem. Erre azt válaszolta, hogy próbáljak meg valamilyen alternatív kezelést akkupunktúrát vagy valami mást. Szerinte megelőzhető lenne a betegség kialakulása. 
 
Meghatódtam e szavakon, én aki több mint 10 éve csak alternatív megoldásokat kerestem és vagy megelőztem a betegségeket vagy nagyon gyorsan elmúltak. Jelenleg viszont nagyon erős idegzetre és türőképességre van szükségem hogy az engem ért méltánytalanságokat elviseljem ami a baleset óta történt.
Nem fáj a derekam.
Írta : Pálmai Ágnes dátum: 2008-08-26 10:25:34
A Jiaogulan teának köszönhetően elmúlt a derékfájásom. Egy folyamatos fájdalom volt a derekamban évek óta. Kivizsgáltak és megállapították hogy a csigolyák peremein apró felrakódások látszanak különösen a derekamnál. Az orvos véleménye szerint az emberek 90 %-nak van lerakodás a gerincén. A kivizsgálás 2008 év tavaszán történt. Utána kezdtem el inni a teát. Élénkebb lettem először és abbahagytam a kávézást, már nem volt szükségem rá. Később két hónap múlva egyik reggel azt vettem észre hogy nem fáj a derekam. Nem akartam elhinni, és folyamatosan figyeltem. Azóta eltelt két hét, s még most sem fáj. Ezek után nyugodtan kijelenthetem, hogy elmúlt a derékfájásom ami nagy megkönnyebbülést jelent számomra. Nagyon örülök ennek a teának, most a fiatalító hatását szeretném megtapasztalni. Később jelentkezem ismét beszámolok az eredményről. 
 
Pálmai ÁgnesJiaogulan
Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek