IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Integral Tai Chi jótékony hatásai PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 0
GyengeJó 
Írta: Berki Renáta és Dévai Varga István   
2011-12-16 20:45

ImageJótékony hatásait már rövid idő alatt mindenki képes megtapasztalni. Rendszeres gyakorlásával egészségesebbé válunk, stressz tűrő képességünk megnő, testünk rugalmasabb, izmaink feszesebbek, immunrendszerünk erősebb lesz, érzelmeink pozitívabbakká, világszemléletünk, tudatunk nyitottabbá válik.

Ahogy az energia generálódik és kiterjed, felfedezünk egy magasabb szintű filozófiát, egy szélesebb világnézetet, egy elégedettebb életmódot.

Ezer évvel ezelőtt, a kínaiak felfedezték a teljes testet, az izomrendszert, a belső erőt, mely a meridiánokon keresztül áramlik, ami láthatatlan a tapasztalatlan szemnek, de látható a gyakorlottnak. Ők nemcsak érezték, hanem befolyásolni is tudták az energia mozgását az egészségük megtartása, illetve a betegségük gyógyítása érdekében. A meridiánokban történő energiamozgást tényként fogadták el és kifejlesztettek rá egy rendszert, melyet mi akupunktúraként és akupresszúraként ismerünk.

ImageMíg az Indiából származó jóga inkább az energia generálásának helyére, azaz a csakrákra összpontosít, célja a csakrák megtisztítása, megnyitása és az energia felemelése csakráról csakrára, addig a kínai gyógyászat célja a meridiánokban lévő akadályok eltakarítása, az energia finomítása és harmonikus áramoltatása.

Az ITC ötvözi e kettő szemléletet, energetizálja és átalakítja a csakrákat, megtisztítja az energiapályákat, s keringeti az energiát. Ezáltal segít megszüntetni már meglévő fizikai vagy lelki betegségeket, megelőzni a kialakulófélben lévőket és fenntartani az egész-ség állapotát.

A modern tudomány szemszögéből minden csakra egy bioenergia mező, mely fenntartja a tudatosság és a megértés szintjét, részt vesz az életstílus és a kapcsolattípusok kiválasztásában, meghatározza, hogy kik vagyunk a világban. Egyensúly és harmónia tölt meg minket, harmonikusak leszünk másokkal, a környezetünkkel és a világgal. Ez a harmónia és nyugalom lesz a természetes jellemzőnk, mely a folyamatos gyakorlásunk eredménye.

Ég - Megerősíti az immunrendszert, segít az energia keringetésében, segítségével optimistábbak, örömteljesebbek leszünk. Segít a dolgok elkezdésében.

Béka - Segít megszüntetni a lustaságot, túléléshez kapcsolódó félelmeinket. Felemeli a valódi belső energiánkat a farkcsontból, átalakítja a szűklátókörűséget.

Bivaly - Segít, hogy lecsökkentsük a fizikai dolgokhoz kapcsolódó vágyainkat, ragaszkodásainkat. Elérjük az érzelmi stabilitást.

Daru - Felszabadítja szabadságérzetünket és az önzetlenségünket, önbizalmat és félelemmentességet teremt. Megszabadít az ego kötöttségeitől. Segít a máj, lép és tüdő betegségeinek gyógyításában.

Sárkány és a Főnix - Segít a szív- és érrendszeri problémák megoldásában, az együttérzésünk kifejlesztésében, félelem nélkülivé, udvariasabbá, kedvesebbé, energetikusabbá, kitartókká válunk, harmonikusabbá teszi a másokkal való kapcsolatainkat.

ImageTigris - A torokkal, hangszálakkal, tüdővel kapcsolatos betegségeken, verbális képességekkel, gondolkodási folyamatokkal kapcsolatos bajokon és a depresszión segít. A kreativitást, kommunikációs képességet, koncentrációt fejleszti.

Pillangó - Segítségével képesek leszünk meglátni a szépséget mindenben, erősíti a spirituális fejlődéshez szükséges energiát, intuíciós képességet.

Teknős - Segít az áramlás állapotába jutni, elérni a magasabb rendű bölcsességet, tisztítja a meridián rendszert, meditációval összekötve segít megtapasztalni a nem-dualitást. Segít a holisztikus, integrál szemlélet megértésében és megélésében.

Föld - Harmóniát, kiegyensúlyozottságot és egységet teremt, segít a test- és tér tudatosság kifejlesztésében.

Berki Renáta és Dévai Varga István

 Egészség Derűje Social Bookmark gombok

Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek