IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Foci EB egy kicsit nagyon másképp PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 2
GyengeJó 
Írta: Mireider Márk   
2008-06-13 00:58

ImageKedves Hölgyeim! Ebben a cikkben azt szeretném megértetni, illetve, ha tudom, megéreztetni Veletek, hogy egy Foci EB vagy VB milyen hatással van ránk, férfiakra. Szeretném leszögezni, hogy amit olvasni fogtok, az a saját szubjektív véleményem a dologról. Lehet, hogy elsőre furcsán fog hangzani, de párhuzamot fogok vonni a "Foci EB" és a "Nehéz Napok" között. Ezzel egyáltalán nem szeretnélek megbántani Titeket, pusztán jó szemléltető példának tartom. A barátaimnak mindig azt szoktam mondani, hogy a nők nem értik mit akar mondani nekik egy férfi, és a férfiak pedig nem érzik, hogy mit akar mondani nekik egy nő. Ez a legtöbb kapcsolatban problémát jelent és sok pár elcsúszik rajta. Ez a fajta probléma megelőzhető például azzal is ha jobban tisztában vagytok azzal, hogy mit jelent egy ilyen sportesemény a férfiak életében.

 

Ha nagyon le akarom egyszerüsíteni az analízist, akkor kedves hölgyeim, adjátok össze 2 év "nehéz napjainak" számát. (Ennyi időközönként van foci EB vagy VB.) Átlagosan kb. 120 nap fog kijönni, ami nagyjából 4 hónap. 24 hónapból 4 hónapnyi időre kértek és vártok tőlünk több toleranciát, ami természetes, mert ami veletek történik az alatt az idő alatt, az ugyan szintén természetes, de egyben más is. Más világ. A foci EB vagy VB kb. 1 hónapig tart. 24 hónapból 1 hónap. Erre az időre kérünk és várunk tőletek több toleranciát. Miért? Mert ami ez alatt az idő alatt velünk történik, az szintén természetes, de egyben szintén más világ. A férfiak számára ez egy olyan társadalmi esemény (még ha nem is szereti a focit), amiről tudnia kell, nem maradhat ki belőle. Mert aki kimarad, az lemarad. :) Ezzel tud beilleszkedni, vagy benn maradni a férfiak körében, ami fontos az üzleti életben és a munkahelyi, baráti kapcsolatok kialakításában.

ImageAmikor elkezdődik egy ilyen sportesemény, akkor a férfiak ugyanúgy megváltoznak, mint a nők azokon a bizonyos napokon. A lelkiállapotunk egy teljesen más dimenzióba kerül, annak ellenére is, hogy a magyar foci a béka feneke alatt van, és a közelében sem vagyunk annak, hogy kijussunk egy ilyen tornára. Ettől függetlenül óhatatlanul is kiválasztunk egy csapatot akinek szurkolunk szívvel-lélekkel. És amikor játszik a "csapatunk", akkor "nem látunk, nem hallunk" semmi mást! Ha gólt rugnak velük örülünk, ha gólt kapnak bánatosak vagyunk és 90 perc folyamatos aggódás, fellelkesűlés, lelombozódás váltakozása van bennünk, hogy nyer vagy veszít a kedvencünk.
Amikor olyan mérkőzés van ami látszólag érdektelen a csapatunk számára, akkor egy kicsit lazítva nézzük a meccset, de tudjuk, hogy várnak még ránk érzelmi megpróbáltatások. Olyasmi ez, mint a nőknél a menstruáció első napjaiban jelentkező lüktető, hullámzó érzelemvilág. A továbbjutás kiharcolásáért zajló mérkőzések végignézése pedig leginkább az erős görcsökhöz hasonlítható.
A legtöbb férfi csapata már a nyolcaddöntőig sem jut el, így ezután következik a lecsengés szakasza, amikor már tét nélkül nézhetjük a meccseket. Ez hasonló érzés, mint a 3-4 nap környékén egyre enyhülő vérzés, amivel párhuzamban az érzelmi stabilítás is kezd visszaállni a nőknél.
Image Ha viszont a kedvenc csapat végig érdekelt marad a tornán, akkor az olyan lehet, mint amikor a menstruáció minden napja fizikálisan és érzelmileg is folyamatosan feszült hangulatban tart titeket.
Tehát minket is teljesen "kikészít" egy ilyen esemény, de egyben eufórikus hangulatba is hoz, és ehhez a sör is hozzátartozik. Egy Foci EB vagy VB alatt az európai sörfogyasztás kb. 20%-al magasabb, mint az egyéb nyarakon. És ahogyan a nők is felkészülnek a "nehéz napokra", a maguk módján és az elengedhetetlen tartozékokkal, ugyanúgy mi férfiak is. Feltöltjük a hűtőt sörrel és megvesszük az új LCD tévét. Mert ez biztonságot és kényelmet nyújt azokon a napokon. :)

Tanulság: Próbáljátok meg tolerálni a férfiak ezen "hóbortos, kiszámíthatatlan" időszakát, és így Ti is joggal várhatjátok el, hogy mi férfiak is hasonlóan figyelmesek legyünk, amikor nektek van rá szükségetek. Elvégre az emberi kapcsolatok egyik alapja a kölcsönös figyelem és a másik fél alapvető természetének ismerete.
De örülnék, ha megosztanátok velem a véleményeteket, hogyan Ti hogyan is élitek meg és hogyan érzitek magatokat a kapcsolatotokban, az ilyen football események alatt.

 Egészség Derűje Social Bookmark gombokHozzászólások
Cseréljünk!
Írta : Dr.Gebauer Béláné dátum: 2008-06-13 18:47:33
Meggyőződésem,hogy nagyon sok nő cserélne ezekben a "nehéz napokban" a férfiakkal.Szörnyű lehet feltett lábbal sörözgetés közben menstruációs görcsöket érezni a TV előtt.Persze ez a VB alatt napi több órát kínozza szegény férfiakat. 
No ,ha emlékezetem nem csal a síma hétköznapokon is találnak maguknak a sok adó között egy görcsölni valót,így aztán folyamatos a hisztis időszak. 
Tapasztalatom szerint a hölgyek elég kreatívan el tudják tölteni a meccsek idejét.Gondolok arra,hogy elrohannak a gyerekekért,bevásárolnak,megfőzik a vacsorát stb.,bár lehet,hogy épen ők is görcsölnek. 
Csak azt szeretném tudni,hogy mikor jön el annak az ideje,hogy a férfiak is figyelmesek lesznek velünk és tampon helyett kapunk egy új LCD TV-t,vagy egy háztartási gépet,hogy legalább a meccsek alatt könnyebben dolgozhassunk a konyhában.
Örök EB!
Írta : Smaroglay Ferenc dátum: 2008-06-14 23:00:53
Kedves Nők és Férfiak! 
A cikk is, és a hozzászólás is hangulatos, vagy inkább hangulatosan érezteti a jelenség mögötti játékos feszültséget. 
Amolyan örök játszma a futball ürügyén. Mindkét félnek drukkolok.
Azt érzem
Írta : Mireider Márk dátum: 2008-06-15 09:57:52
Úgy érzem, hogy itt nem a Foci EB alatt van gond, hanem az egész év problémás!!! :(  
Az ilyen férfiak (Dr.Gebauer Béláné által említett férfiak), mondják azt, hogy "...csak egy kis vér, mit kell úgy hisztizni..." 
Nem gondolom, hogy ne tudnám megérteni és átérezni a nőket. 6 éve vagyok a Születés Hete rendezvénysorozat szervezői között 95%-uk nő, van 2 gyermekem, akiknek a születésénél ott voltan (tevékenyen), többnyire én főzök otthon és ehhez még nem is iszom alkoholt. Viszont nagyon sokat beszélgetek a feleségemmel és nincs tabu téma! Mindent meg lehet beszélni egy házasságban.
Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző   Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek