IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Könyvesbolt
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Bibliai ételek PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 7
GyengeJó 
Írta: Tátrai Mária   
2008-06-12 22:47

ImageA Biblia éve alkalmából közreadok 3 kipróbált receptet, ami jellemző az akkori táplálkozásra. Miután főleg növényi magvakat és ebből készült ételeket fogyasztottak, kicsit más ízűek és főleg színűek mint a mieink, de igen finomak.

 

Kovásztalan árpakenyér ( a csodálatos kenyérszaporítás kenyere)

Image1 csésze víz
3 csésze árpaliszt (hántolt árpa őrölve vagy darálva)
1 teáskanál só
2 főtt krumpli

A hozzávalókat összegyúrjuk, belisztezett gyúródeszkán jó vékonyra kinyújtjuk. A könnyebb kezelhetőség végett darabokra vágjuk, forró sütőben kb 15 percig sütjük (míg kezd barnulni).

Egy adagból kb 2 tepsire való lesz. Lehet még gázlángra helyezett vaslapon, esetleg teflonos palacsintasütőben sütni. Kihűlve megkeményedik, ezért fogyasszuk frissen.

A második, amit korabeli filmeken is láthattok, hogy a kenyeret valamilyen mártásba tunkolják.(miután hamar keményedik, de nagyon sokáig eláll, hiszen kovásztalan, szükség volt a mártogatásra) a

Barna szósz
(vigyázat, nem lesz barna színű)

5 dl víz
1 dl hántolt napraforgómag őrölve
1 közepes fej hagyma nagyon apróra vágva
2 gerezd foghagyma
2 evőkanál szójaszósz
1 dl zabliszt

Keverjük össze a napraforgót és a vizet, tegyük hozzá a többit. Főzzük 30 percig.

A harmadik egy édesség, miután a cukrot nem ismerték mézet használtak, ami sosem lesz olyan édes mint a cukor, de igazi csemege.

Kókuszos zabgolyó

Image10 dkg zabpehely
kb 2 dl víz
10 dk kókuszreszelék
5-10 dk tisztára mosott mazsola
Pár kanál méz (édesszájúság szerint), esetleg kis vanília

A zabpelyhet száraz serpenyőben egy-két perc alatt pirítsuk világosra, majd öntsük le egy kevés vízzel. Kevergetve főzzük néhány percig, jó sűrűre. Tegyünk hozzá mazsolát és hagyjuk kihűlni. Majd keverjük hozzá a mézet, kókuszreszeléket, vaníliát. Formázzunk belőle golyókat és hempergessük kókuszreszelékbe.

Kíváncsi vagyok nektek hogy sikerült és ízlett-e?

 



Egészség Derűje Social Bookmark gombok

Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző   Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap





Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek