IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

Az angyalokról úgy általában PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 101
GyengeJó 
Írta: Szarvas Kitti   
2008-05-30 08:05
Tartalomjegyzék
Az angyalokról úgy általában
2. oldal

ImageAngyalok… Nézzük csak… Amennyiben Én most azt mondanám neked, hogy angyalok igen is vannak, vagy kinevetnél, vagy bamba szemekkel néznél rám, és magadban azt gondolnád, hogy bolond vagyok, vagy csendesen rám mosolyognál és odasúgnád: Tudom! Pedig nem is olyan elképzelhetetlen, hogy nem vagyunk egyedül.

 

Tisztázzuk először is magát a szót. Az angyal szó eredetileg egy atlantiszi szóösszetételből származik. Az Ang: élet, az El: Isten fénye. Ha ezeket tehát összeolvassuk: Életünk Isteni fénye, Élő Istenfény, vagy Életet adó isteni Fény.

ImageMost pedig nézzünk magunkba egy kicsit. Mit is jelent számunkra ez a gyönyörű szó. Mondhatni, hogy teljesen biztos vagyok abban, hogy a szó hallatán többségünknek egy hatalmas, fényes, fehér, pelyhes szárnyakkal ellátott, nagyrészt emberi alak jut eszünkbe. Ekkor nem is tévedünk olyan sokat. Talán neked ezt jelenti. Az angyalok mindig olyanok, mint amilyennek a képzeletünk és a lelkünk közös erőbedobással megalkotják. Az angyalok nagyon különös lények. Mivel nem a fizikai síkon élnek, nem mondhatjuk rájuk, hogy testek, így alakjuk is meghatározhatatlan. Ezek a csodálatos lények mindig úgy jelennek meg, ahogy az illető elképzeli őket. A megtapasztalások szerint, van, aki egy tényleges formával, a tündérmesékben elképzelt szárnyakkal, van, aki egy fénycsóvaként, van, aki egy illattal, van, aki pedig egy halk csengő hanggal azonosítja be őket. Az angyalok mindig úgy jelennek meg, ahogy Te fel tudod fogni őket, ami hozzád a legközelebb áll érzékelés terén, és nem utolsósorban, amitől Te nem ijedsz meg. Ez azért fontos számukra, hiszen nem szeretnék, hogy ijedtedben kizárd őket az életedből. Gondolj csak bele. Mit szólnál ahhoz, ha az egyik pillanatban egy nagy fényes lény jelenne meg előtted, vagy ha valaki el kezdene veled beszélgetni a fejedben. Ne tagadd, hogy valószínűleg a szőr is felállna a hátadon. És persze, amilyen önző az Egód, azonnal kizárnád az angyali jelenéseket az életedből, puszta félelem miatt. Úgy érzem, ezek után abszolút érthető a viselkedésük, mely alapján nem jelennek meg mindenkinek, mindenhol, sablonos formában.

ImageMost térjünk ki röviden arra, hogy honnan hallhatod, hogy angyalok léteznek. A Bibliában lépten-nyomon olvashatunk róluk. Gyakran olvasni, hogy megjelentek az emberek között. Nem mindig csak szeretetreméltó lényekként, hanem sokszor Isten harcos, hatalmas és félelmetes küldötteiként is. Most gondolkozzunk el azon, hogy honnan is erednek a róluk szóló legendák. Én személy szerint elképzelhetetlennek tartom, hogy valamely vallási fanatista, vagy akármely ember, üldögélt unalmában, és egyszer csak eszébe jutott a semmiből, hogy találjunk ki egy eddig nem ismert „fajt"?, a neve legyen „Angyal"?. Lehetetlen. Mint minden mendemondának, ennek is kell, hogy alapja legyen.

S bár Én biztos vagyok a létezésükben, nyitott ember létemre szívesen meghallgatom mások véleményét, és megpróbálok vele beszélgetni az alábbi témáról. Most igen, mondhatnám, hogy ekkor elkezdeném szórni az igét, és egykettőre mindenki biztos lesz az angyalok létezésében, de ennek nem tartom értelmét. Én elfogadom mindenkinek a véleményét, és hozzáállását. Szerintem azok az emberek, akiknek a sorsában meg van írva, hogy igenis kapcsolatba kerülnek ezen fantasztikus lényekkel, úgyis megtörténik velük, annak pedig értelmét nem látom, hogy valakit kioktassak, a saját álláspontomról, csak azért mert nem vagyok kompromisszumképes.

ImageÉn csak annyit szeretnék elérni a következő néhány cikkemmel, hogy Te szeretett olvasó, ha csak egy-két percig is, de szállj magadba és gondolkozz el azon, hogy puszta képzelgés lenne ez a sokak szerint csak képzelt álomvilág? Nem érzed azt, hogy talán valaki most is melletted őrködik?

 

 

 

 

 

 Egészség Derűje Social Bookmark gombokHozzászólások
Angyali látogatások
Írta : Mireiderné Kolláth Borbála dátum: 2008-05-30 11:13:24
Én rendszeresen megtapasztalok magam körül és a lelkemben olyan létformákat, érzékleteket, amelyeket semmiképpen nem tudok pusztán emberiként azonosítani. Jó érzés tudni, hogy van segítség, amikor eltévedek az egóm kesze-kusza gondolatmenetében. Az angyalok, mint Isten segítői, tudásukkal és hatalmukkal szeretettel vezetik és segítik az életemet. Köszönet nekik érte. És a legfőbb köszönet Istennek, amiért mindenekfelett vigyáz Ránk! :)
Megnyugtató érzés
Írta : Dr.Gebauer Béláné dátum: 2010-02-23 19:25:10
Többszöt tapasztaltam már az Őrangyalom segítségét.Más nem lehetett, csak Ő, mert a közelemben nem volt senki. 
Gyakran tűnődöm, hogy nézhet ki? /életében hogy nézett ki?/ Szeretném látni,de tudom,hogy ez lehetetlen. 
Megnyutató érzés számomra,hogy feltétel nélkül és ellenszogáltatást nem várva vigyáz rám.
Megnyugtató érzésre válaszolva
Írta : Szarvas Kitti dátum: 2010-02-23 19:23:46
Szeretnék pontosítani a gondolatmeneteden. Az angyaloknak nem mindője élt. Csak néhány olyan arkangyal van, aki halála után lett angyal. Azokat a halott lelkeket, akik velünk maradnak, nem angyalnak, hanem kísérőnek nevezzük. Nem összetévesztendő. Látni pedig láthatod őt és érezheted, ha tiszta szívedből, teljes odaadással fordulsz feléjük, de erről még később olvashatsz. Mindenesetre a tudat, hogy Veled vannak, fontosabb, mint látni Őket.
Hitetlen
Írta : Kolláth Sándor dátum: 2008-06-02 21:38:19
Édesanyám azt mondta azért kereszteltetett meg,hogy Isten vigyázzon rám az elkövetkezendő időkben.Azt tarja a hiedelem,hogy a keresztelés után az őrangyalok vigyáznak a gyermekekre.Én nem hiszem,hogy pontosan így van.
Hitetlennek :)
Írta : Szarvas Kitti dátum: 2008-06-05 13:52:43
Az őrangyal már születéskor mellédkerül, hiszen nincs mindenki megkeresztelve, az Angyala mégis vigyáz rá! ;)
Angyalok
Írta : Hujber Marianna dátum: 2008-06-16 16:53:28
Hiszem és tudom,hogy vannak angyalok nagyon sokat köszönhetek az önzetlen segítségüknek!


 
< Előző   Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek