IWIW      Az egészség derűje portál Hozzáadás a kedvencekhez!     Az egészség derűje portál Beállítás Kezdőlapnak! (csak Internet Explorerhez)
Főmenü
Főoldal
ÉDEN
Az életről
Keleti filozófia
Megelőzés
Ételkészítés
Gyógynövények
Fogyás
Videótár
Gyógyulás történetek
Lélekbúvár
Motívációs írások
Kreatív sarok
Szakértőinktől kérdezték
Egészség szertár
Képeslap küldő
Program naptár
Oldaltérkép
Bioritmus
Hirdetések
Legolvasottabb cikkek
Legvitatottabb cikkek
1. Az angyalokról úgy általában 
(8 hozzászólás)
2. Kincs, ami nincs – Kevés a betegtapasztalat a neten 
(5 hozzászólás)
3. Testsúlykultúra 4. rész 
(5 hozzászólás)
4. Jiaogulan-os muffin 
(4 hozzászólás)
5. 2008, a Biblia Éve 2. rész 
(3 hozzászólás)
Szavazások
Ismered Biegelbauer Pál munkásságát?
 

A gyógyító ásvány PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 9
GyengeJó 
Írta: Petényi Zoltán   
2008-10-18 11:18

ImageNálunk egyre elterjedtebb az ásványok használata betegségek esetében a test és lélek harmonizálására. Sokan ismerik pld. a Hematit (vérkő) vérzéscsillapító hatását.
Mint sokan tudjuk, minden jegy szülöttének megvan a maga születési ásványa. Ezek a születési ásványok többfélék lehetnek, előfordul, hogy egy fajta ásvány több csillagjegy mellé is van rendelve. Amikor a születési időnknek megfelelő ásvány a szívünknek kedves, örömünket éljük benne szívesen viseljük, akkor ez a ásvány számunkra szerencsekő.

 

Amikor valaki ösztönösen ráérez egy ásvány vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajaira lesz megoldás.
Előfordul, hogy valaki azt mondja, nem hisz ezekben a gyógyhatásokban, ugyanakkor kiválasztja a neki megtetsző ásványt. Ilyenkor szoktam mondani, hogy az ásvány máris dolgozott, hiszen a lélekre gyakorolt hatását bizonyította. Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat.

GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNY TISZTÍTÁSA
ImageHasználatbavétel előtt az ásványokat ajánlatos megtisztítani, mivel attól fogva, hogy kibányászták, megmunkálták, egészen addig, míg végső tulajdonosának birtokába kerül, sok kézen megy keresztül, ezáltal sok negatív energiával találkozik.
A hosszú útja során a gyógyító ásvány eredeti rezgési frekvenciája megváltozik, statikusan feltöltődik, így az nem funkcionál rendeltetésének megfelelően. Erre a tisztításra többféle módon van lehetőség.

Az ásvány használatba vétele előtt és után minden alkalommal tisztításra vár. Az azonban nem mindig egyértelmű, hogy a tisztítás csak általános megnevezés, ami több fázisra oszlik.
kiürítés - tisztítás - feltöltés.
Ahhoz, hogy egy gyógyító ásvány visszanyerje eredeti rezgési frekvenciáját, a kezelés által felvett rezgéseket a végén minden alkalommal semlegesíteni kell.

Általános alapszabály:

A tisztítást mindig kiürítés előzi meg!

A GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK KIÜRÍTÉSE
ImageA gyógyító ásványok kiürítésére szolgáló szerek közül a vizet ajánlanám. A víz a nagy természeti elemek egyike, róla kapta a Föld a " kék bolygó " nevet.
A másik a levegő.
Víz és levegő hiányában nem létezne élet a Földön.
Ezért a víz az egyik elem, amivel kiüríthetjük a ásványokat.
Az ásványok használat során statikusan feltöltődnek. Ez melegedés, vagy az energiamező megváltozásának formájában nyilvánul meg. A folyó víz semlegesíti a statikus feltöltődést. Ehhez a követ egyszerűen a kezünkbe fogjuk és addig tartjuk hideg folyó víz alá, míg meg nem érezzük a tisztaságát(kb.5-10perc).
A porózus ásványokkal azonban óvatosan kell bánni,ezek ne érintkezzenek sokáig a vízzel.
Ezeket a markunkba zárva tartsuk a víz alatt, hogy ne közvetlen érintkezzenek vele.
A porózus ásványok közé tartozik az azurit, a malachit, a krizokolla és a türkiz.
 
GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNY TISZTÍTÁSA
Egy ásvány tisztításának és ápolásának szükségessége nyilvánvalóvá válik, ha a természet felé fordulunk. Egy ásvány, míg a természetben található, a természet erői által mindig megtisztulhat, de amint kikerül onnan, elveszíti ezt a lehetőségét.
Mivel az ásványokat egyensúlyba kell tartanunk, hogy energiáinkat megőrizhessék.
Minél hosszabb igénybevételnek volt kitéve egy ásvány, annál hosszabb ideig tart annak ápolása is.


TŰZ és FÜST
ImageAz indiánok és a sámánok régóta használják a tűz tisztító erejét. A természeti népek ehhez speciális növényeket és apró ágakat gyűjtenek. Mivel azonban kevesen vannak birtokában a megfelelő növénytani ismereteknek, legjobb, ha a tisztításhoz tömjén, vagy szantál füstölőt vásárolnak. Gyújtsuk meg a füstölőpálcát, tegyük mellé az ásványt, majd a füstöt fújjuk néhányszor a kőre, míg azt nem érezzük, hogy a tisztítás eredményes volt.

REIKI
A reikiben jártasak megtisztíthatják az ásványaikat a Reiki - energia segítségével is, amely mind a tisztításra, mind a feltöltésre kiválóan alkalmas.

FELTÖLTÉS MÁSIK ÁSVÁNY EREJÉVEL
- HEGYIKRISTÁLY -

ImageErre a célra legalkalmasabb a hegyikristályt tiszta és erős energiarezgése. A hegyikristály hegyes, természetesen fejlődött, megmunkálatlan formája. Egyes kristályok kőzetüregekben keletkeznek. Ezek az üregek nagyságuktól függően gyakran tálat formálnak. Ezt nevezik drúzának, vagy kristályháznak.
A drúza keletkezésekor a koncentrált energia bezáródik az üreges térbe, ezért ezek a drúzák kiválóan alkalmasak más ásványok feltöltésére.

- AMETISZT -
Feltölthetjük ametiszttel is, de ennél vigyázzunk, mert csak az ametiszt-kristályok alkalmasak erre a célra, a csiszolt szilánkok nem. Az ametisztben található vas és kvarc az, ami erőteljes energiarezgést kölcsönöz ennek a kőnek. A csiszolatlan ametisztkristály minden csúcsa más töltéssel bír, ezért elég, ha ásványunkat az ametiszt kristályházra tesszük.

- HEMATIT -
Ásványaink ezen kívül feltölthetjük csiszolt hematittal is. Ezek mágnes zárványkániak köszönhetően mágneses hatásúak, ezért érjük el vele a kívánt feltöltő hatást.
Ez a feltöltés minden olyan ásvány esetében alkalmazható, amely tartalmaz fémet, vagy vizet.

ImageGYÓGYÍTÓ ÁSVÁNY FELTÖLTÉSE A NAP EREJÉVEL

A Nappal való feltöltés alapszabálya : amíg mi pislogás nélkül a Napba tudunk nézni, addig az ásvány feltöltődnek. Ha a sugárzás túl erős, éppen a ellenkező hatást érjük el vele : kiüríti az ásványokat.
A feltöltésnek erre a formájára a napfelkelte és a naplemente a legalkalmasabb.

 

ImageGYÓGYITÓÁSVÁNY FELTÖLTÉSE A HOLD EREJÉVEL
A feltöltés holdfénnyel is lehetséges.
Ez lényegesen finomabb mód, mint a napsugárzás.
A holdkő esetében például sokkal megfelelőbb ez a lágy energia.
A feltöltés módja hasonló, mint a Napnál, de itt legalkalmasabb a Telihold időszaka.

 Egészség Derűje Social Bookmark gombok

Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.
Jelentkezz be/Regisztrálj.
 
< Előző   Következő >
Tan kapuja Buddhista Egyház
Képeslap küldés
Keresés
Hírlevél


HTML formátum?

Facebook
Csillagjegy Kalkulátor
Év:
Hónap:
Nap:
Csillagjegy:
Kínai jegy:
Indián jegy:
Indiai jegy:
Inka jegy:
Kelta jegy:
Jelképe:

Legfrisebb hozzászólások
Bejelentkező űrlap

Elfelejtette a jelszavát?
Még nem regisztrálta magát? Regisztráljon most!
Legfrissebb hírek